Kinderboerderij

De opstart van de kinderboerderij is gerealiseerd

De kinderboerderij is al een feit. De dieren die er lopen hadden geen plek meer en moesten elders heen. Wij hebben de dieren opgevangen en deze vormen een mooie basis voor onze kinderboerderij. De varkens komen bijvoorbeeld bij een kinderdagverblijf vandaan die opgeheven werd en hadden geen plek meer. Ze hebben bijna een jaar in een weitje gelopen waar de verzorgers af en toe kwamen. Wij kunnen ze nu gelukkig weer een thuis geven, de konijnen komen bij iemand vandaan die een chronische spierziekte heeft en niet meer kon verzorgen. Wij willen een nieuw verblijf realiseren voor de dieren, waar de bezoekers ook in het verblijf informatie kunnen vinden over de dieren en de dieren kunnen bekijken en aaien. Ook willen wij de afrastering veranderen, zodat je in de buitenverblijven kan lopen tussen de dieren.

Jente                                                  Knorrie en Spikkel                        Snuffie en Snuitje                    Chickie

Wij krijgen veel positieve reacties dat er weer een kinderboerderij en speeltuin wordt toegevoegd vanuit de weide regio. Vroeger was er een kinderboerderij in Appelscha aanwezig en tot een tijdje geleden in Wolvega bij het bejaarden tehuis een ezel en wat geitjes aanwezig. Helaas zijn deze initiatieven er niet meer. Ons initiatief is voor de weide omtrek een aanvulling, aldus een groot aantal mensen die wij gesproken hebben vanuit Beilen, Oldeberkoop, Wolvega, Appelscha, Oosterwolde en de rest van de omgeving.