Tuinderij

Tuinderij

Aankomend jaar zal een tuinder ons helpen de tuinderij opzetten en daarnaast helpen bij de gemeenschappelijke moestuinen en informatie en educatie geven, met een teeltplan, zodat er jaren genoten kan worden van de tuinen en hierdoor de grond rijker wordt in plaats van uitgeput raakt. Ook de deelnemers wordt dit bijgebracht, zodat in de aankomende jaren Vince steeds minder aanwezig is op het erf en het de kennis en kunde op het erf zelf aanwezig is. Ook krijgen de deelnemers hierdoor de kennis en kunde die ze in hun eigen tuin kunnen toepassen en mogelijk later ook anderen kunnen helpen met een kennis en kunde.

De tuinder zal een gedeelte van de tuinen beheren en aansturen. Hierdoor kunnen wij veel expertise toevoegen. Ook zal de tuinder educatie geven de vrijwilligers en begeleiding aan dagbesteding Noord naast de moestuintjes en andere mogelijke activiteiten.

Wij willen aan mensen uit de regio vierkante meter moestuin weggeven. Hierdoor kunnen mensen tegels uit de tuin halen en tuintje erin leggen. Hierdoor komt er meer water bebouwde kom de grond in. Wel vragen wij als tegenprestatie hulp in de gemeenschappelijke tuin. Hier krijgen ze ook informatie van de tuinder om ook hun tuintje thuis te laten slagen.

Om het extra aantrekkelijk en leuk te maken gaan wij een eetbare vierkante meter wedstrijd uitschrijven. In de periode dat er getuinierd wordt zullen er ook workshops zijn en kan er aan andere vrijwilliger en tuinders tips en recepten uitgewisseld worden.

Door een goede begeleiding, een spelelement en samen kennis te delen zal de betrokkenheid enorm toenemen en de kans van slagen voor alle tuintjes erg groot zijn.

Wij hopen op 20 deelnemers.

Een vierkante meter moestuin iets voor jou?

Wekelijks op zaterdagochtend en dinsdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur met elkaar aan de slag